Aparat Dentar

Ortodonția este ramura stomatologiei care se ocupa cu alinierea dinților și corectarea felului în care dinții se întâlnesc în mușcătură, dar și corectarea unor defecte ale oaselor feței care susțin dinții, cu ajutorul aparatelor dentare.

Tratamentul ortodontic se indică pentru pacienții care prezintă tulburări ale funcției și esteticii dentare și faciale datorate unor anomalii dentare sau ale maxilarelor. Scopul tratamentului ortodontic este înlăturarea acestor anomalii și menținerea în timp a rezultatelor favorabile obținute.

Tratamentul cu aparate dentare se indică la orice pacient, începând cu vârsta preșcolară, existând și vârste optime, pentru fiecare anomalie și metodă de tratament în parte. Stomatologul generalist îndrumă pacientul pentru un consult ortodontic dacă sesizează probeleme de natură ortodontică, dar și pacienții pot semnala unele defecte cum ar fi:

  • Dinți nealiniați sau înghesuiți

  • Zâmbet lipsit de armonie

  • Dinți prea puțin vizibili în surâs sau prea proeminenți

  • Dinți cu spații între ei

  • Întârzieri în erupția dinților definitivi sau probleme în evoluția dinților de lapte

  • Asimetrie dentară sau facială

  • Masticație ineficientă, îngreunată sau blocată

  • Probleme dentare care au apărut în urma extracțiilor vechi

  • Dinți migrați din cauza dezechilibrelor date de boala parodontală

În lipsa tratamentului ortodontic, problemele enumerate au consecințe a căror severitate variază de la dificultatea perierii corecte la dinții înghesuiți până la imposibilitatea masticației majorității alimentelor în situaliile complexe de probleme ale mușcăturii. Bineînțeles, neajunsurile estetice însoțesc permanent afecțiunile ortodontice.Tratamentul ortodontic cu aparate dentare aduce beneficii pentru pacient atât în contextul sănătății sale orale, dar și în plan personal oferind încredere în propria persoană printr-un zâmbet frumos, armonios și simetric, în concordanță cu forma feței și potrivit vârstei pacientului, dinți aliniați care sunt ușor de igienizat și de menținut sănătoși, echilibru în masticație prin solicitarea optima și confortabilă a tuturor dinților în timpul alimentației.

Aparatele dentare sunt dispozitive medicale prin intermediul cărora medicul ortodont corecteazăanomaliile dentare și maxilo-faciale. Aparatele dentare pot fi fixe sau mobile, existând o varietate largă, în acord cu diversitatea problemelor ortodontice.

Aparatele dentare fixe se adresează pacienților cu dinți definitivi și particularitatea lor este că rămân fixate prin lipire pe dintți până la finalizarea tratamentului ortodontic. Aparatul dentar fix poate fi metalic sau din materiale ceramice , transparente, carea sigură pacientului confort și estetică pe parcursul tratamentului ortodontic. Montarea aparatului dentar fixeste o manoperă nedureroasă care constă în lipirea aparatului pe dinți și care durează aproximativ 45 minute. După montare, în primele două zile, acomodarea cu aparatul dentar este incheiată.

Aparatele dentare mobile se amplaseaza mai ales pe dintii de lapte superiori sau inferiori, prin sisteme speciale de prindere și pot fi îndepărtate de către pacient pentru a putea fi igienizate separat de dinți care pot fi periați in mod obișnuit, fără dificultăți.

Activările aparatelor dentare, atât fixe cât și mobile, se realizează lunar. Aparatul dentar nu lucrează în lipsa controlului medicului ortodont.

Succesul tratamentului ortodontic

Tratamentul ortodontic finalizat cu succes este rezultatul unei bune colaborări între pacient şi medicul ortodont. Medicul şi echipa sa au ca obiectiv obţinerea celui mai bun rezultat posibil pentru fiecare pacient prin plan de tratament adecvat și utilizarea personalizată a aparatului dentar. Medicul ortodont se angajează să trateze fiecare pacient cu toată dedicarea și priceperea sa ultilizând tipul potrivit de aparat dentar conform necesităților pacientului. Ortodontul va contribui la o comunicare cât mai eficientă cu pacientul și îl va informa pe acesta permanent despre detaliile desfășurării tratamentului cu aparat dentar.

Durata tratamentului ortodontic variază în funcție de anomalia cu care se prezintă pacientul, vîrsta pacientului la prezentare, răspunsul individual la tratament și consecvența cu care pacientul se prezintă la activări. La începutul tratamentului, medicul ortodont poate face o estimare a perioadei de purtate a aparatului dentar.

In curand Sector 5

bucuresti buc, Bucharest, Bucharest , Romania
001010727321321

In curand Sector 5

MegaSmile Retea de clinici Dentare in Bucuresti

București Municipiul București

MegaSmile Retea de clinici Dentare in Bucuresti

MegaSmile Sector 1

Calea Plevnei 44, București, Municipiul București 07306, Romania
0737044466

MegaSmile Sector 1

MegaSmile Sector 2

Șoseaua Mihai Bravu 108 bl.D1, București, Municipiul București 021309, Romania
0737044455

MegaSmile Sector 2

MegaSmile Sector 4

Strada Constantin Rădulescu-Motru 29 bl.33 sc.3 ap.72, București, Municipiul București , Romania
0737044444

MegaSmile Sector 4

MegaSmile Sector 6

Strada Dreptății 10 bl.O3 sc.4, București, Municipiul București 060887, Romania
0737044477

MegaSmile Sector 6

Nou! MegaSmile Sector 3 (Unirii)

Strada Sfânta Vineri 10, Bucharest, Bucharest , Romania
0758544544

Nou! MegaSmile Sector 3 (Unirii)

Aparat Dentar Safir Transparent

Aparat Dentar fix Safir Transparent 1899 Ron/ arcada

3,500.00 RON 1,899.00 RON
MegaSmile Retea de clinici Dentare in Bucuresti
Cel mai Avansat Aparat Dentar Sistem Damon Cl

Scurteaza-ti tratamentul ortodontic cu pana la 30% | Redu-ti vizitele la ortodont cu pana la 50%

4,500.00 RON 2,699.00 RON
MegaSmile Retea de clinici Dentare in Bucuresti
Aparat Dentar Transparent - Invisalign

Estetic, Transparent, fara brackets si fara sarma

20,500.00 RON 15,899.00 RON
MegaSmile Retea de clinici Dentare in Bucuresti
2,100.00 RON 899.00 RON
MegaSmile Retea de clinici Dentare in Bucuresti
Aparat Dentar Sistem Damon Metalic Q SpinTek™

Cel mai Avansat Aparat Dentar Scurteaza-ti tratamentul ortodontic cu pana la 30% | Redu-ti vizitele la ortodont cu pana la 50%

3,500.00 RON 2,199.00 RON
MegaSmile Retea de clinici Dentare in Bucuresti
© 2012-2017 MegaSmile.ro All Rights Reserved.